Meer structuur en overzicht door XA Flow!
Meer structuur en overzicht door XA Flow!

Nieuwe manieren van werken

Nieuwe manieren van werken
Geschreven door Icebird CMS op

Ondanks alle corona maatregelen, die verantwoordelijk zijn voor de heftigste crisis die ons land tot heden heeft gekend (althans, sinds de metingen zijn begonnen), hebben we de afgelopen tijd een heleboel nieuwe XA Flow klanten mogen verwelkomen. Dit komt niet alleen door onze zeer servicegerichte houding en/of ons innovatieve platform. Waardoor dan wel? De coronapandemie waarin we ons bevinden versnelt allerlei processen. Niet alleen op historisch, moreel en sociaal terrein. Ook de rol van digitalisering is in een versnelling terechtgekomen. Laat dat nou net de kracht van XA Flow zijn!

Dit is goed nieuws voor de impact van digitalisering op de arbeidsproductiviteit in Nederland, op zowel de korte als lange termijn. Op de korte termijn houdt digitalisering onze economie nu immers voor een belangrijk deel in de lucht, en dat geldt zeker voor de dienstensector. Dankzij de inzet van digitale oplossingen, waaronder ook XA Flow, zal de daling van ons bruto nationaal product (bnp) in 2020 in ieder geval een stuk minder laag uitvallen, dan zonder deze technologieën het geval zou zijn geweest.

Blijvende waarde!
Deze digitale versnelling is goed nieuws. Want de afgelopen jaren leek het voor organisaties steeds complexer om succesvol te innoveren en daarmee productiever te worden, ondanks technologische vernieuwingen op bijvoorbeeld het gebied van workflowautomatisering en kunstmatige intelligentie. 

Nu digitalisering zo’n bepalende positie inneemt in deze crisis, kan de dalende trend in de bijdrage van IT aan de productiviteitsgroei wel eens definitief omslaan. De maatschappelijke veranderingen door het virus kunnen wel eens fundamenteler zijn en die kunnen we nu moeilijk inschatten.

Na afloop van de gedwongen lockdown kan het zijn dat mensen minder voor bijeenkomsten samenkomen, minder zullen reizen of ook op de langere termijn toch meer afstand houden. Dit heeft vervelende consequenties voor sectoren als de reisbranche en de evenementensector. Maar het gaat hoe dan ook in veel sectoren tot nieuwe manieren van werken leiden. Daardoor wordt het digitaal communiceren, werken en samenwerken het nieuwe normaal.

Maar er doemt ook een gevaar op aan de horizon. Er is geen garantie dat iedereen op gelijk wijze gaat profiteren van deze mogelijke productiviteitsgroei. Gelukkig hebben wij daar een oplossing voor en dat is XA Flow. Wij helpen organisaties met het efficienter inrichten van processen, het automatiseren van repeterende werkzaamheden, maar daarnaast ook met digitale transformaties en het verhogen van hun productiviteit.

Wij kijken met een frisse en objectieve blik bij organisaties naar binnen, brengen knelpunten overzichtelijk in kaart en bieden praktische digitale oplossingen om organisaties efficiënter en effectiever te laten functioneren. Onze focus ligt daarbij op het verbeteren van de communicatie tussen organisaties, mensen, softwarepakketten, apps, online diensten en big data. Benieuwd naar wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan snel contact met ons op.

 

Reageer