Meer structuur en overzicht door XA Flow!
Meer structuur en overzicht door XA Flow!

Tips om ATS-innovaties intern op de agenda te krijgen

Tips om ATS-innovaties intern op de agenda te krijgen
Geschreven door Sayed Nasibdar op

Als CEO en (partner) manager is het jouw uitdaging om bij te dragen aan de groei van jouw organisatie. Het neerzetten van tastbare resultaten. Dat betekent onder andere het versterken van jullie ATS-systeem door het aangaan van strategische samenwerkingen. Samenwerkingen met leveranciers die een toegevoegde waarde kunnen bieden aan jullie oplossing.

Om jouw ATS-systeem aantrekkelijk en concurrerend te houden moet de organisatie investeren in innovaties om bij te blijven in de ontwikkelingen in de recruitment sector. Wat zijn dan concrete innovaties om op de agenda te krijgen? Hieronder drie praktijkvoorbeelden waar recruiters vaak behoefte aan hebben. Zie ze als tips om innovaties intern op de agenda te krijgen.

Tip 1

Recruitment (Process) Automation gaat een steeds grotere rol spelen bij werving & selectie. De meeste recruiters verwachten zelfs dat uiteindelijk de gehele recruitmentindustrie overgaat op automatisering om hun werving- en selectieproces te stroomlijnen. Dat betekent van statische gegevens naar dynamische informatie. Dus geen basis workflows ontwikkelen die werken voor sommige klanten, maar dynamische workflows op maat gemaakt voor al je klanten.

Tip 2

Een Applicant Tracking System (ATS) is onmisbaar voor het werk van recruiters. Jouw systeem is de basis waarin alle relevante informatie over kandidaten wordt beheerd en dé tool om de recruiter zo efficiënt als mogelijk zijn of haar werk doen. Maar halen zij eigenlijk wel alles uit je ATS? Door het toevoegen van data uit externe informatiebronnen kun jij snel inspelen op de wensen van jouw klant. Met koppelingen tussen jouw ATS en andere applicaties, zoals de KVK, boekhoudsystemen, agenda en takenapps kan jouw klant zijn database automatisch verrijken met kostbare gegevens.

Tip 3

Voor recruiters die de concurrentie achter zich willen houden is innoveren geen keuze maar een noodzaak. Alleen met vernieuwende en effectieve wervingsstrategieën boeken zij vooruitgang. Slimme technologieën en datagestuurde benaderingen zijn vereist om blijvend succesvol te zijn. Zonder innovatie raakt jouw klant uitgekeken, terwijl een klant bij nieuwe innovaties juist continu gevoed blijft met nieuwe mogelijkheden. Ervoor zorgen dat jouw ATS de kernapplicatie blijft voor jouw klanten is geen optie maar een must.

XA Flow is een alles-in-één softwareoplossing voor het volledig automatiseren van de meest uiteenlopende bedrijfsprocessen. Onze softwareoplossing helpt je om tijd en kosten te besparen. Nieuwsgierig hoe ook jij je bedrijfsresultaat kan verbeteren?

Maak gebruik van onze gratis Quickscan. Iedere organisatie en afdeling is anders. Daarom is de exacte aanpak van onze Quickscan altijd maatwerk. Samen bepalen we de scope van de scan en de beoogde resultaten. Bel 033-454 50 50 of mail om een vrijblijvende afspraak te maken.

Sayed Nasibdar