Meer structuur en overzicht door XA Flow!
Meer structuur en overzicht door XA Flow!

Over XA Flow

Waar het allemaal begonnen is?

Ruim 25 jaar geleden vond een jonge, ambitieuze en niet te stoppen vertegenwoordiger dat het tijd was voor een volgende stap, een eigen bedrijf. Vrijheid, flexibiliteit en bezig zijn met verkoop van het premium merk Xerox. Een beursgenoteerd bedrijf dat de kopieermachine, laserprinter en fax had uitgevonden. Xerox vond nog veel meer uit: ethernet, apps, de touchscreen en nog veel meer. Daar lag de uitdaging en de liefde voor het merk. Een mooi verhaal is dat Steve Jobs na een bezoek aan het Xerox ontwikkelingscentrum PARC (Palo Alto Research Center) zijn bedrijf een heel andere wending heeft gegeven na het zien van de touchscreen technologie van Xerox. Kortom, Xerox is veel meer dan hardware en supplies. Met de komst van de eerste Multifunctionele Printer, ja ook van Xerox, begon het allemaal. Toen kregen we een snelle netwerkprinter, maar wat doen we nou eigenlijk met al die scans vroegen we ons af in 1998?

Vanuit documentgerelateerde oplossingen waren we al snel bezig met de processen van onze klanten. De oplossingen die wij leveren hebben maar één doel; klanttevredenheid. Dat was ons primaire uitgangspunt en dat is het nog steeds! 

De verandering

Ontwikkelingen stonden niet stil en het bedrijf groeide gestaag, meer klanten, meer verkopers, en meer technici. De software werd steeds geavanceerder en derhalve was het mogelijk om “third party applications” aan te sluiten. Inmiddels is Xerox een bedrijf met eigen apps op de MFP en een eigen app-store. Door de focus van Xerox op nieuwe ontwikkelingen zal Xerox altijd voorop blijven lopen, zoals een echte trendzetter. De markt muteert immers van "hoeveel printjes doe je per maand, naar hoe zien uw organisatie en werkprocessen eruit en hoe kunnen wij daarin helpen met onze diensten, solutions en software." Veel leuker en uitdagender toch? Wij vinden van wel!

Betaalbare workflow solutions 

Het gebrek aan betaalbare software, die echt integreert en waarbij je specifieke klantwensen kan automatiseren middels workflows, bleef onze interesse houden. Het vinden van nieuwe toepassingen die eenvoudig aansluiten op bestaande processen en ICT omgevingen. Hoe gaaf zou het zijn als veel handmatige handelingen en veelal saaie werkzaamheden gewoon automatisch verlopen, eigen webpagina’s gebouwd kunnen worden en berichten kunnen worden verstuurd. Niet wachten dus tot het op de roadmap staat van een van je softwareleveranciers. Tijd is kostbaar en toepassingen, apps en communicatie platformen ontwikkelen zich razendsnel.  Want een ding is zeker, wij zijn ontzettend gedreven efficiency junkies! Onze haren staan direct recht overeind als we weer door 4 schermen moeten klikken, voordat we ergens iets kunnen invullen. Al die kennis is XA Flow geworden. Eindelijk een cloud based software-oplossing die lekker en eenvoudig te bedienen is, helemaal 2020! Tal van koppelingen en mogelijkheden worden ondersteund en dat ook nog eens allemaal realtime. Geen gedoe met codetaal, maar configureerbare workflows met “drag en drop” met duizend en één mogelijkheden. Bouw kleine worfklows, grote workflows, betrek je ERP, CRM, DMS, Big data en SQL database bronnen enzovoorts.  Het maakt allemaal niets uit. Geen verplichte databasestructuur, dus kom maar op met je data.

Nieuwe toepassingen en koppelingen vinden dagelijks plaats en klantenwensen worden steeds diverser maar een ding blijft: wij zijn en blijven gericht op efficiency, en daar heeft u veel aan!