Meer structuur en overzicht door XA Flow!
Meer structuur en overzicht door XA Flow!

Zakelijke dienstverlening

Met XA Flow kunt u tijd en kosten besparen zodat u zich volledig kunt richten op uw kernactiviteiten en uw productiviteit kunt verhogen. XA Flow combineert de kracht van uw data moeiteloos met geautomatiseerde processen en workflows. Daarbij kunt u denken aan het efficiënter inrichten en automatiseren van facturatieprocessen, administratieve processen en HRM-processen. Maar natuurlijk ook aan leadgeneratie, e-mailmarketing (Marketing Automation) en scan- en printprocessen. De mogelijkheden zijn eindeloos! 

Zakelijke dientverlening

Communicatie: op het juiste moment en via het juiste kanaal!

Bedrijven hechten veel waarde aan professionele communicatie met hun doelgroepen (klanten, leveranciers, partners, medewerkers). Deze doelgroepen willen ze op het juiste moment en via het juiste medium (e-mail, facebook messenger, SMS, print, enzovoorts) bereiken en informeren over belangrijke gebeurtenissen, relevante ontwikkelingen, wijzigingen en evenementen. Dit alles uiteraard op een veilige manier, volledig in overeenstemming met wet- en regelgeving.

Een greep uit onze koppelingen

AVG Compliant

Door onze jarenlange ervaring met complexe document- en gegevensprocessen beseffen wij als geen ander dat wij in een markt opereren waarin gegevens- en privacybescherming van essentieel belang zijn. XA Flow voldoet dan ook volledig aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dat geldt uiteraard ook voor al onze koppelingen!

Marketplace voor koppelingen en externe informatiebronnen

Hoewel Nederland tot de wereldtop van digitale economieën behoort, worstelen veel organisaties en instellingen in Nederland toch nog met het snel adopteren van nieuwe kanalen, technieken en/of informatiebronnen. Door het inzetten van XA Flow hoort deze worsteling tot het verleden. Onze softwareoplossing beschikt namelijk over een uitgebreide ‘marketplace’. In de marketplace - het best vergelijkbaar met de Google Playstore of App Store - kunt u diverse gebruiksklare koppelingen en informatiebronnen (big data) vinden. Hierdoor kunt u nieuwe kanalen en informatiebronnen ontzettend eenvoudig in gebruik nemen.

Uiteraard is het ook mogelijk om zelf API koppelingen te bouwen. Is dit voor u te ingewikkeld? Dan zijn wij u daar graag bij van dienst! 

Enkele voorbeeldprocessen:

  • Interne en externe communicatie op professioneel niveau (met klanten, medewerkers en leveranciers)
  • Efficiënte en veilige e-mailmarketing
  • Compliant met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)
  • Zorgen voor een optimale ‘Customer Journey’ (klantreis beleving)
  • Identificeren van potentiële klanten en het genereren van leads
  • Uw productiviteit verhogen en tijd en kosten besparen
  • Werven nieuwsbriefabonnees
  • Al uw processen optimaliseren, automatiseren en digitaliseren
  • Al uw softwareoplossingen goed met elkaar laten samenwerken!
  • Geen verspilling meer in processen
placeholder

Robotica

Sinds 2018 is Robotica een veelbesproken onderwerp. Bij Robotic Process Automation (RPA) denkt men over het algemeen direct aan geavanceerde productierobots (zoals die van Tesla) die manuele taken ‘mensenwerk’ volledig overnemen. Maar wist u dat u met XA Flow ook gebruik kunt maken van softwarerobots? Bijvoorbeeld om tekst te herkennen en webformulieren automatisch in te vullen. Of juist om automatisch informatie over te nemen van verschillende internetbronnen/webpagina’s. Door middel van RPA kunt u ontzettend veel handmatige werkzaamheden automatiseren. Hiermee bespaart u niet alleen tijd (automatiseren van data-entry werkzaamheden) maar vooral ook kosten. 

placeholder

Communicatie op maat

Met XA Flow kunt u uw doelgroepen op verschillende manieren bereiken en informeren. Het zal niemand verbazen dat ‘Millennials’ bovengemiddeld mobiel zijn. Een millennial (over het algemeen tussen de 17-34 jaar) brengt gemiddeld gezien ruim 33 procent meer tijd door op zijn of haar mobiel (internet en sociale media) dan generatie X (35-47 jaar) en zelfs 113 procent meer dan de generatie Babyboomers (48-67 jaar). Met XA Flow kunt u zelf bepalen hoe u uw doelgroep benaderd. Naast traditionele communicatievormen zoals e-mail en print, kunt u bijvoorbeeld ook gebruik maken van Facebook messenger, Whatsapp en SMS. Ook het inzetten van mobiele websites (zogeheten Hosted Pages) behoort tot de mogelijkheden!

Veelgestelde vragen

Moet ik afscheid nemen van mijn huidige software?

Nee, dat hoeft u niet!

De kracht van XA Flow is juist dat u al uw softwarepakketten, applicaties, favoriete apps, online diensten en big data bronnen op een eenvoudige manier met elkaar kunt laten samenwerken. Hier heeft u geen programmeer- of ontwikkelkennis voor nodig. U kunt gebruik maken van kant en klare connectors (API koppelingen) uit onze Marketplace of met behulp van onze Wizard in slechts enkele stappen een eigen connector toevoegen.

Voorbeeld:
Stel, u bent directeur/eigenaar van een uitzendbureau. In dat bedrijf wordt gebruik gemaakt van een planningsapplicatie en een urenregistratie app waarin uw medewerkers de gewerkte uren kunnen bijhouden.

Die systemen werken in de basis goed, maar het probleem is dat ze niet met elkaar gekoppeld zijn. Daarom kost het uw collega’s veel tijd om uren vanuit de urenregistratie app handmatig in het planningssysteem in te voeren (of andersom).

Frustratie alom: u heeft namelijk fors geïnvesteerd in twee softwarepakketten die niet met elkaar communiceren.

Sommige bedrijven gebruiken echter wel 5 tot 10 verschillende software pakketten die allemaal onafhankelijk van elkaar werken. Pakketten die niet met elkaar gekoppeld zijn, maar waarin wel (gedeeltelijk) dezelfde data wordt gebruikt. Dat betekent vaak dat er veel data handmatig ingevoerd moet worden. Dat zorgt voor frustraties en ergernissen.

Met XA Flow horen deze ergernissen tot het verleden. Met XA Flow koppelt u deze systemen namelijk moeiteloos aan elkaar door middel van connectoren, waardoor de systemen ineens wel met elkaar kunnen communiceren en data geautomatiseerd wordt uitgewisseld. Kortom: minder tijd, lagere kosten en een hogere productiviteit!

 

In wat voor branches is XA Flow actief?

XA Flow is toepasbaar in iedere organisatie. Onze focus ligt echter sterk op de recruitment sector. Tot onze referenten horen gerenommeerde bedrijven en instellingen. Wat al deze bedrijven en instellingen met elkaar gemeen hebben? Ze hadden verschillende softwarepakketten in huis die niet goed op elkaar waren afgestemd en/of papier intensieve processen. Daardoor was er sprake van veel verspilling in processen (zowel in arbeidstijd als geld).

Bij veel van deze organisaties en instellingen zijn wij gestart met een Quickscan. De scan brengt snel en overzichtelijk in beeld wat er verbeterd kan worden én wat deze verbeteringen opleveren. Zo is onze Quickscan het perfecte startpunt van iedere verbeterreis!

 

 

Hoe werkt een Quickscan?

Iedere organisatie en afdeling is anders. Daarom is de exacte aanpak van onze Quickscan altijd maatwerk. Samen bepalen we de scope van de scan en de beoogde resultaten. Draagkracht binnen de organisatie is essentieel, daarom nemen we ook voldoende tijd om alle betrokkenen vooraf goed te informeren tijdens een kick-off bijeenkomst. Vervolgens gaan we aan de slag; we observeren, analyseren, brengen processen en mensen visueel in kaart en uiteindelijk presenteren we de bevindingen.

Maar, hier eindigt onze Quickscan niet. Op dit punt hebben we in kaart gebracht wat het verbeterpotentieel is. Nu is het tijd om de afdeling of organisatie écht op weg te helpen. Dat doen we door middel van een Business Case en een plan voor de verbeterreis. We laten dus niet alleen zien wat er beter kan, maar ook hoe de beste resultaten bereikt worden.

Wat zijn connectoren (connectors)?

Een connector is in feite een kant-en-klare API koppeling. API staat voor Application Programming Interface. Een API maakt het mogelijk om andere systemen en software een ‘ingang’ tot een bepaald systeem te bieden. Met deze ingang kunnen verschillende systemen met elkaar communiceren en gegevens uitwisselen.

Om een API simpel uit te leggen, maken we weleens de vergelijking met een stekker en een stekkerdoos. Een stekkerdoos kunt u zien als het systeem of de software. De stekker kunt u in dit geval zien als de API. Als de stekker in de stekkerdoos past, dan kunnen ze met elkaar communiceren.

 

 

Hoe werkt een connector?

Als twee systemen met elkaar moeten communiceren, gebruikt het systeem een connector (API) om het andere systeem aan te spreken. Via de connector worden dan de benodigde gegevens uitgewisseld. Een API is volledig flexibel te ontwikkelen. Dat betekent dat er praktisch geen limieten zitten aan hoe open u de deur wilt zetten.

Binnen XA Flow heeft u toegang tot een uitgebreide Marketplace met daarin tal van connectoren. Daarnaast kunt u - zonder dat u hier programmeerkennis voor nodig heeft - met behulp van een duidelijke Wizard zelf een connector toevoegen. Heeft u hier liever geen omkijken naar? Geen enkel probleem, onze XA Flow consultants helpen u graag op weg. Het op maat maken van een connector duurt gemiddeld 1 - 3 dagen.

Wat voor processen kan ik automatiseren met XA Flow?

XA Flow is een alles-in-één softwareoplossing voor het volledig automatiseren van al uw processen.

Onze softwareoplossing helpt u om tijd en kosten te besparen zodat u zich volledig kunt richten op uw kernactiviteiten en uw productiviteit kunt verhogen. XA Flow combineert de kracht van uw data namelijk moeiteloos met geautomatiseerde processen, workflows en communicatie via verschillende kanalen. U kunt XA Flow onder andere inzetten voor het efficiënter inrichten en automatiseren van recruitmentprocessen, facturatieprocessen, administratieve processen, documentprocessen, verkoopprocessen en HRM-processen. Maar natuurlijk ook voor leadgeneratie, e-mailmarketing (Marketing Automation) en scan-, document- en printprocessen.

De mogelijkheden zijn eindeloos! XA-Flow werkt namelijk softwareonafhankelijk en kan eenvoudig gekoppeld worden aan bestaande bronsystemen zoals ATS-systemen, CRM-pakketten, financiële pakketten, personeelsinformatiesystemen en documentmanagementsystemen. Daarnaast natuurlijk ook aan scanners en multifunctionals (ten behoeve van input- en outputmanagement).

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie?

Onze consultants komen graag bij uw langs om uw processen en de mogelijkheden onder het genot van een kopje koffie samen met u door te nemen. Uiteraard bent u ook welkom bij ons op kantoor in Amersfoort voor een uitgebreide demo.