Meer structuur en overzicht door XA Flow!
Meer structuur en overzicht door XA Flow!

Onze koppelingen

Er komen constant nieuwe softwareoplossingen op de markt, zowel generieke oplossingen als branchespecifiek.  Uw klanten gebruiken logischerwijs dan ook steeds meer applicaties, apps, big data bronnen en online diensten. Met deze groei komen ook nieuwe problemen.

XA Flow is onze alles-in-één softwareoplossing voor het volledig automatiseren van processen (ongeacht het soort proces). Onze softwareoplossing helpt uw klanten om tijd en kosten te besparen, zodat uw klanten zich volledig kunnen richten op hun kernactiviteiten en hun productiviteit kunnen verhogen. XA Flow combineert de kracht van data namelijk moeiteloos met geautomatiseerde processen, workflows en communicatie via verschillende kanalen. XA Flow kan ingezet worden voor het efficiënter inrichten en automatiseren van facturatieprocessen, administratieve processen, informatieprocessen, verkoop- en marketingprocessen en HRM-processen. Maar daarnaast natuurlijk ook als integratieplatform, om verschillende softwarepakketten, favoriete apps, online diensten en big data bronnen optimaal met elkaar te laten samenwerken.

placeholder

XA Flow - de mogelijkheden zijn eindeloos!

XA Flow werkt namelijk 100% softwareonafhankelijk en kan door middel van connectoren eenvoudig gekoppeld worden aan uw bestaande softwarepakketten. Zet XA Flow in om de communicatie tussen organisaties, mensen en softwareoplossingen te verbeteren. Bereik uw doelgroepen en stakeholders op het juiste moment en via het juiste kanaal. Daarbij kunt u denken aan traditionele communicatiekanalen zoals e-mail en SMS. Maar ook aan modernere communicatievormen via Whatsapp, Facebook Messenger, Twitter, LinkedIn, Instagram en Aangetekende Mail. Dit alles uiteraard op een veilige manier, volledig in overeenstemming met wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Een greep uit onze koppelingen

Gestroomlijnde processen met XA Flow

Het optimaliseren van uw bedrijfsvoering is wat wij met onze softwareoplossing XA Flow doen! Wij kijken met een frisse en objectieve blik bij uw organisatie naar binnen, brengen knelpunten overzichtelijk in kaart en bieden praktische digitale oplossingen om uw organisatie efficiënter en effectiever te laten functioneren. Onze focus ligt daarbij op het verbeteren van de communicatie tussen organisaties, mensen, softwarepakketten, uw favoriete apps, online diensten en big data. Met onze softwareoplossing XA Flow laat u al uw softwarepakketten goed met elkaar communiceren en samenwerken, daarmee voorkomt u handmatige invoer van gegevens (data-entry) en saaie repeterende administratieve werkzaamheden. Daarnaast kunt u ontzettend eenvoudig workflows bouwen - zonder programmeerkennnis - door middel van drag-and-drop en met zeer uitgebreide mogelijkheden, timers, big data, online diensten, business rules en nog veel meer. 

  • Software-as-a-Service, dus geen ingewikkelde installaties
  • Geen limitaties aan het aantal connectoren, flows of gebruikers
  • Snel, effectief en ontzettend eenvoudig in het gebruik
  • Verbeter de communicatie tussen systemen en mensen

If This Then That (IFTTT)

Vrijwel iedereen heeft al eens iets gehoord of gelezen over IFTTT, maar velen weten niet precies wat het is en wat je er mee kunt doen. De naam komt van een oude term uit de programmeerwereld, de conditionele statement 'if this, then that': als A gebeurt, moet B worden gestart. Dit is ook de wijze waarop XA Flow werkt. Wij zorgen namelijk niet alleen voor het koppelen van systemen, maar bouwen ook gestroomlijnde workflows die u helpen om uw kosten te verlagen en uw productiviteit verder te verhogen. 

Consistente processen zorgen er namelijk voor dat gebruikers van systemen zich op hun werk kunnen concentreren en niet op het onthouden van een set handmatige stappen. Processen kunnen eenvoudig of complex zijn en kunnen in de loop van de tijd veranderen. Met XA Flow hoeft u zich daar echter geen zorgen over te maken. Wij kunnen ieder proces optimaliseren, automatiseren en digitaliseren. Met onze software kunt u een onbeperkt aantal workflows bouwen. Ook het aantal API koppelingen en/of gebruikers is niet gelimiteerd. Gebruik XA Flow om bedrijfsprocessen achter de schermen te automatiseren. Processen worden meestal opgestart door systeemgebeurtenissen, zodat de gebruiker niet eens hoeft te weten dat ze worden uitgevoerd. Processen kunnen echter ook worden geconfigureerd voor handmatig opstarten door gebruikers, bijvoorbeeld als u algemene taken wilt automatiseren, zoals het automatisch verzenden van een bevestigingsmail naar een klant wanneer een order wordt verzonden of het uitvoeren van conversies, enzovoorts.

Het doel?

Ons doel is om al uw systemen met elkaar te verbinden en goed met elkaar te laten samenwerken. Dit zodat u geen tijd hoeft te besteden aan repeterende administratieve werkzaamheden en de kracht van uw data optimaal kunt benutten. Het optimaliseren van de communicatie tussen systemen en mensen is onze missie. Dat doen we met XA Flow,  een cloud based software-oplossing die simpel en eenvoudig te bedienen is, helemaal 2020! Tal van koppelingen en mogelijkheden worden ondersteund en dat ook nog eens allemaal realtime. Geen gedoe met codetaal, maar configureerbare workflows met “drag en drop” met duizend en één mogelijkheden. Bouw kleine worfklows, grote workflows, betrek uw ERP, CRM, DMS, Big data en SQL database bronnen enzovoorts.  Het maakt allemaal niets uit. Geen verplichte databasestructuur, dus kom maar op met uw data.

Nieuwe toepassingen en koppelingen vinden dagelijks plaats en klantenwensen worden steeds diverser maar een ding blijft: wij zijn en blijven efficiency junkies, en daar heeft u veel aan!

Veelgestelde vragen

Moet ik afscheid nemen van mijn huidige software?

Nee, dat hoeft u niet!

De kracht van XA Flow is juist dat u al uw softwarepakketten, applicaties, favoriete apps, online diensten en big data bronnen op een eenvoudige manier met elkaar kunt laten samenwerken. Hier heeft u geen programmeer- of ontwikkelkennis voor nodig. U kunt gebruik maken van kant en klare connectors (API koppelingen) uit onze Marketplace of met behulp van onze Wizard in slechts enkele stappen een eigen connector toevoegen.

Voorbeeld:
Stel, u bent directeur/eigenaar van een uitzendbureau. In dat bedrijf wordt gebruik gemaakt van een planningsapplicatie en een urenregistratie app waarin uw medewerkers de gewerkte uren kunnen bijhouden.

Die systemen werken in de basis goed, maar het probleem is dat ze niet met elkaar gekoppeld zijn. Daarom kost het uw collega’s veel tijd om uren vanuit de urenregistratie app handmatig in het planningssysteem in te voeren (of andersom).

Frustratie alom: u heeft namelijk fors geïnvesteerd in twee softwarepakketten die niet met elkaar communiceren.

Sommige bedrijven gebruiken echter wel 5 tot 10 verschillende software pakketten die allemaal onafhankelijk van elkaar werken. Pakketten die niet met elkaar gekoppeld zijn, maar waarin wel (gedeeltelijk) dezelfde data wordt gebruikt. Dat betekent vaak dat er veel data handmatig ingevoerd moet worden. Dat zorgt voor frustraties en ergernissen.

Met XA Flow horen deze ergernissen tot het verleden. Met XA Flow koppelt u deze systemen namelijk moeiteloos aan elkaar door middel van connectoren, waardoor de systemen ineens wel met elkaar kunnen communiceren en data geautomatiseerd wordt uitgewisseld. Kortom: minder tijd, lagere kosten en een hogere productiviteit!

 

In wat voor branches is XA Flow actief?

XA Flow is toepasbaar in iedere organisatie. Onze focus ligt echter sterk op de recruitment sector. Tot onze referenten horen gerenommeerde bedrijven en instellingen. Wat al deze bedrijven en instellingen met elkaar gemeen hebben? Ze hadden verschillende softwarepakketten in huis die niet goed op elkaar waren afgestemd en/of papier intensieve processen. Daardoor was er sprake van veel verspilling in processen (zowel in arbeidstijd als geld).

Bij veel van deze organisaties en instellingen zijn wij gestart met een Quickscan. De scan brengt snel en overzichtelijk in beeld wat er verbeterd kan worden én wat deze verbeteringen opleveren. Zo is onze Quickscan het perfecte startpunt van iedere verbeterreis!

 

 

Hoe werkt een Quickscan?

Iedere organisatie en afdeling is anders. Daarom is de exacte aanpak van onze Quickscan altijd maatwerk. Samen bepalen we de scope van de scan en de beoogde resultaten. Draagkracht binnen de organisatie is essentieel, daarom nemen we ook voldoende tijd om alle betrokkenen vooraf goed te informeren tijdens een kick-off bijeenkomst. Vervolgens gaan we aan de slag; we observeren, analyseren, brengen processen en mensen visueel in kaart en uiteindelijk presenteren we de bevindingen.

Maar, hier eindigt onze Quickscan niet. Op dit punt hebben we in kaart gebracht wat het verbeterpotentieel is. Nu is het tijd om de afdeling of organisatie écht op weg te helpen. Dat doen we door middel van een Business Case en een plan voor de verbeterreis. We laten dus niet alleen zien wat er beter kan, maar ook hoe de beste resultaten bereikt worden.

Wat zijn connectoren (connectors)?

Een connector is in feite een kant-en-klare API koppeling. API staat voor Application Programming Interface. Een API maakt het mogelijk om andere systemen en software een ‘ingang’ tot een bepaald systeem te bieden. Met deze ingang kunnen verschillende systemen met elkaar communiceren en gegevens uitwisselen.

Om een API simpel uit te leggen, maken we weleens de vergelijking met een stekker en een stekkerdoos. Een stekkerdoos kunt u zien als het systeem of de software. De stekker kunt u in dit geval zien als de API. Als de stekker in de stekkerdoos past, dan kunnen ze met elkaar communiceren.

 

 

Hoe werkt een connector?

Als twee systemen met elkaar moeten communiceren, gebruikt het systeem een connector (API) om het andere systeem aan te spreken. Via de connector worden dan de benodigde gegevens uitgewisseld. Een API is volledig flexibel te ontwikkelen. Dat betekent dat er praktisch geen limieten zitten aan hoe open u de deur wilt zetten.

Binnen XA Flow heeft u toegang tot een uitgebreide Marketplace met daarin tal van connectoren. Daarnaast kunt u - zonder dat u hier programmeerkennis voor nodig heeft - met behulp van een duidelijke Wizard zelf een connector toevoegen. Heeft u hier liever geen omkijken naar? Geen enkel probleem, onze XA Flow consultants helpen u graag op weg. Het op maat maken van een connector duurt gemiddeld 1 - 3 dagen.

Wat voor processen kan ik automatiseren met XA Flow?

XA Flow is een alles-in-één softwareoplossing voor het volledig automatiseren van al uw processen.

Onze softwareoplossing helpt u om tijd en kosten te besparen zodat u zich volledig kunt richten op uw kernactiviteiten en uw productiviteit kunt verhogen. XA Flow combineert de kracht van uw data namelijk moeiteloos met geautomatiseerde processen, workflows en communicatie via verschillende kanalen. U kunt XA Flow onder andere inzetten voor het efficiënter inrichten en automatiseren van recruitmentprocessen, facturatieprocessen, administratieve processen, documentprocessen, verkoopprocessen en HRM-processen. Maar natuurlijk ook voor leadgeneratie, e-mailmarketing (Marketing Automation) en scan-, document- en printprocessen.

De mogelijkheden zijn eindeloos! XA-Flow werkt namelijk softwareonafhankelijk en kan eenvoudig gekoppeld worden aan bestaande bronsystemen zoals ATS-systemen, CRM-pakketten, financiële pakketten, personeelsinformatiesystemen en documentmanagementsystemen. Daarnaast natuurlijk ook aan scanners en multifunctionals (ten behoeve van input- en outputmanagement).

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie?

Onze consultants komen graag bij uw langs om uw processen en de mogelijkheden onder het genot van een kopje koffie samen met u door te nemen. Uiteraard bent u ook welkom bij ons op kantoor in Amersfoort voor een uitgebreide demo.