Meer structuur en overzicht door XA Flow!
Meer structuur en overzicht door XA Flow!

Blog

Vijf trends voor detacheringssoftware volgens OTYS

Vijf trends voor detacheringssoftware volgens OTYS

maandag 15 november 2021

OTYS Go! is een SaaS recruitment platform waarin het recruitmentproces, klant specifiek, kan worden ingericht. Aanvullend biedt OTYS de mogelijkheid om gebruik te maken van een uitgebreid partner netwerk, zoals XA Flow. Hierdoor kunnen aanvullende ‘best of breed’ features worden ontsloten. Op ons verzoek zet Bert Koning, CEO van OTYS, vijf trends in de recruitment branche onder elkaar.

Lees meer
Hoe win je als recruiter de strijd om talent?

Hoe win je als recruiter de strijd om talent?

woensdag 27 oktober 2021

Nu bedrijven weer volop aan de slag mogen, is de strijd om talent in alle hevigheid losgebarsten. Er zijn veel vacatures en weinig kandidaten om deze te vervullen. De 'war on talent' is on! Hoe kun je ondanks de schaarste aan talent, toch de juiste kandidaten werven? In deze blog een aantal praktische handvatten, doe er je voordeel mee!

Lees meer
De vraag naar nieuw talent overstijgt het aanbod

De vraag naar nieuw talent overstijgt het aanbod

woensdag 13 oktober 2021

Binnen ontzettend veel organisaties is de vraag naar nieuw talent enorm en overstijgt de vraag het aanbod. Als voorbeeld nemen we firma Anoniem BV, een combinatieaannemer voor nutsvoorzieningen (energie, water, gas en data). Uit eigen ervaring weet ik dat eigenaren van een nieuwbouwwoning in bepaalde regio's soms wekenlang moeten wachten op hun aansluiting. De woning is opgeleverd, maar de nutsvoorzieningen zijn nog niet aangesloten. Dit wordt niet alleen veroorzaakt door een grote (regionale) stijging van het aantal aanvragen, maar vooral ook door personeelstekorten. Ondanks het feit dat er ook in deze sector grote automateriseringsslagen worden gemaakt, kan ik niet anders dan concluderen dat het aantrekken van gekwalificeerd personeel een grote uitdaging blijft. In de recruitmentsector is dit natuurlijk niet anders! Het vinden van gekwalificeerd personeel wordt steeds moeilijker en de competitie tussen organisaties om nieuw talent aan te trekken is losgebarsten. 

Lees meer
De 5 voordelen van een sterke candidate journey

De 5 voordelen van een sterke candidate journey

maandag 4 oktober 2021

Nog nooit is er zo’n enorme krapte geweest op de arbeidsmarkt. Het wordt dus moeilijk om passende medewerkers te rekruteren. Het verbeteren van de candidate journey kan een zeer belangrijke bijdragen leveren om kandidaten te werven. Hoe verbeter je de candidate journey? En hoe kun je inzicht krijgen in de mogelijke vragen of zelfs in de barrières die kandidaten kunnen hebben tijdens het wervingsproces? In deze blog vijf voordelen van een sterke candidate journey.

Lees meer
Betrokkenheid bij de candidate journey

Betrokkenheid bij de candidate journey

woensdag 15 september 2021

De candidate journey moet in elke fase kandidaat-gericht zijn anders loop je het risico werkzoekenden van je te laten vervreemden. Om een kandidaat-gericht wervingsmodel te creëren, moet de focus altijd liggen op de behoeften en algemene ervaring van de kandidaat. Het doel van een op kandidaten gerichte werving is niet alleen om een geweldige ervaring te bieden. Je wilt het ook gemakkelijker maken om de juiste persoon voor de baan te kiezen. Ook wil je een langdurige relatie met hen op te bouwen, zodat ze blijven communiceren met uw bedrijf. Zelfs als ze niet zijn ingehuurd.

Lees meer
Het optimaliseren van de candidate journey

Het optimaliseren van de candidate journey

dinsdag 31 augustus 2021

De candidate journey is de complete reis die jouw sollicitant aflegt tijdens het vinden van een nieuwe baan. Van bewustwording naar onboarding en alle stappen daartussen. Tijdens deze journey kent jouw kandidaat uiteenlopende contactmomenten met je organisatie. Wat zijn de do's en don'ts voor het optimaliseren van de candidate journey?

Lees meer
Uit het oog? Uit het hart? Uit de database!

Uit het oog? Uit het hart? Uit de database!

maandag 26 juli 2021

Een kandidaat reageert op een functie die je als recruiter op social media hebt geplaatst. Hij denkt in aanmerking te komen en uploadt zijn cv via jouw online portal. Uiteraard geen kopie van een paspoort via mail. Alle gegevens komen netjes in jouw portal terecht die alleen toegankelijk is voor geautoriseerde medewerkers. Het portaal zorgt er tevens voor dat de persoonlijke gegevens AVG-proof zijn opgeslagen. De selectie van de juiste kandidaat kan beginnen.

Lees meer
Let's shake hands

Let's shake hands

woensdag 30 juni 2021

Bedrijven uit de recruitmentbranche zijn een van onze primaire doelgroepen. En niet voor niets. Het is een markt waarin wij ons al jaren thuis voelen. In deze blog leggen wij graag uit waar en waarom de recruitment markt en XA Flow elkaar zo vaak de hand geven.

Lees meer
Gesloten! Wij zijn op zoek naar een Topverkoper!

Gesloten! Wij zijn op zoek naar een Topverkoper!

maandag 28 juni 2021

Wegens de sterke groei en ambitieuze doelstellingen van ons Solutions team zijn wij op zoek naar een Topverkoper die in staat is om samen met (potentiële) klanten te achterhalen waar de latente behoefte van de organisatie ligt. Als Topverkoper en “Trusted Advisor” ben je in staat om je klanten mee op reis te nemen en deze latente behoefte in te vullen door onze softwareoplossingen op het gebied van workflow automation, API-koppelingen en Document Capture op de juiste wijze in te zetten. Geen valse beloftes, maar het nakomen van afspraken en het realiseren van resultaat, zowel voor onze klanten als voor XA!

Lees meer
Nieuwe ATS binnenkort op de markt

Nieuwe ATS binnenkort op de markt

woensdag 16 juni 2021

Als leverancier van ATS-systemen is het noodzakelijk om de recruitment markt op de voet te volgen. Door in te spelen op de laatste trends en ontwikkelingen blijft jouw ATS-systeem aantrekkelijk en onderscheidend. Welke trends zijn belangrijk om mee te nemen in de nieuwe release van jouw software? In deze blog enkele ontwikkelingen die volgens verschillende ATS-leveranciers niet meer weg te denken zijn.

Lees meer