Meer structuur en overzicht door XA Flow!
Meer structuur en overzicht door XA Flow!

Nieuwe ATS binnenkort op de markt

Nieuwe ATS binnenkort op de markt
Geschreven door Sayed Nasibdar op

Als leverancier van ATS-systemen is het noodzakelijk om de recruitment markt op de voet te volgen. Door in te spelen op de laatste trends en ontwikkelingen blijft jouw ATS-systeem aantrekkelijk en onderscheidend. Welke trends zijn belangrijk om mee te nemen in de nieuwe release van jouw software? In deze blog enkele ontwikkelingen die volgens verschillende ATS-leveranciers niet meer weg te denken zijn.

Beveiliging persoonsgegevens

Beveiliging van persoonsgegevens is regelmatig in het nieuws. En dan niet op een positieve manier. Datalekken van gerenommeerde organisaties zijn schering en inslag. De recruitment branche werkt altijd met privacygevoelige gegevens, dus voorkom dat die op straat komen te liggen of dat hackers er toegang toe krijgen. Als ATS-leverancier kun je een bijdrage leveren door state-of-the art beveiligingstechnieken te bieden en tips te geven over het veilig gebruiken van jouw software.

All devices

De recruitment trend om mobiel te solliciteren lijkt niet meer om te draaien. Uiteraard is een modern ATS-systeem daarom ook geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Dankzij mobiele navigatie bied je hetzelfde gebruiksgemak als op een desktop of laptop.

Social media

Kandidaten gebruiken social media voor hun persoonlijke berichten. Als recruiter is het daarom ook belangrijk om zichtbaar te zijn op social media zoals LinkedIn, Facebook en Instagram. Dit vraagt natuurlijk om een sterke koppeling tussen het ATS en de verschillende social media-kanalen. Een belangrijke recruitment trend waarbij bovendien een share- of like-button een belangrijke toevoeging kan zijn.

Innoveren on demand

Maak gebruik van widgets in jouw ATS-systeem zodat jouw klanten gebruik kunnen maken van informatie uit andere applicaties, zoals databronnen en nieuwswebsites. Met widgets kun je ook communicatiekanalen toevoegen aan een ATS-systeem en ervoor zorgen dat je geautomatiseerd en gepersonaliseerd kan communiceren naar kandidaten en (potentiële) opdrachtgevers.

Wil jij ook inspelen op de trends in de recruitment markt? Wij helpen je graag met het integreren van de juiste innovatieve koppelingen. Met onze koppelingen verhoog je het gebruiksgemak en krijgt de gebruiker de mogelijkheid om glasheldere rapportages te maken over de effectiviteit van de wervingskanalen van jouw klant. Bel 033-454 50 50 of mail om een vrijblijvende afspraak afspraak te maken.

Sayed Nasibdar