Meer structuur en overzicht door XA Flow!
Meer structuur en overzicht door XA Flow!

Zo geef je jouw ATS vleugels

Zo geef je jouw ATS vleugels
Geschreven door Sayed Nasibdar op

Het vinden van de beste kandidaat voor de job is nog nooit zo moeilijk geweest als nu. Babyboomers gaan met pensioen. Millennials gaan freelancen en generatie Z is nog maar net gestart met hun carrière. Tegelijkertijd is er een digitale revolutie gaande waarvan jij als ATS-leverancier op de hoogte moet blijven. Hoe kunnen jouw klanten slim werven en op welke manier is jouw ATS daarop voorbereid?

Jouw ATS software is uitstekend en voldoet aan alle eisen die je aan een ATS kunt stellen. Maar aangevuld met de juiste opties laat jouw klant zien dat hij bereid is om te investeren in zijn kandidaten. De RB16B van Max Verstappen is immers ook niet alleen zo succesvol door de krachtige Honda motor. Tal van gespecialiseerde leveranciers dragen bij aan een winnende strategie van Red Bull Racing en Max Verstappen. Hieronder enkele eisen waaraan ATS software volgens ons moet voldoen.

1. De turbo erop

Wij snappen dat jouw ATS compliant moet zijn aan het werven in deze snelle tijd. Dat betekent: de turbo erop. Zodra een kandidaat heeft gereageerd op een advertentie moet zijn reactie zo snel als mogelijk opgevolgd worden om zijn aandacht vast te houden. Geduldig zijn is nu eenmaal niet het sterkste punt van solliciterende kandidaten.

2. Maatwerk communiceren

Kandidaten haken snel af als zij niet krijgen wat ze normaal gesproken krijgen van andere wervingsbureaus. Hoe kun je de sollicitant goed vasthouden? Het nieuwe werven moet slim, pro-actief en gevat zijn. Dat betekent niet alleen communiceren via e-mail maar ook maatwerk en persoonlijk via andere communicatiemiddelen zoals sms en whats-app.

3. Actuele status

De status van de kandidaat in een wervingsproces moet continu actueel zijn in alle informatiebronnen. Maar niet alleen de status moet worden bijgehouden. Jouw ATS moet er voor zorgen dat er precies gebeurt wat er moet gebeuren en wat verlangd wordt door de kandidaat. Dus geen mailberichten of herinneringen de deur uit over een inmiddels achterhaalde status van de kandidaat.

Meer opties?

In deze tijd worden soms opties verlangd die jouw ATS wellicht niet standaard levert. Bijvoorbeeld een datumprikker of automatische whats-app opvolger. Met XA Flow kun je jouw ATS uitbreiden met tal van functies die recruiters stellen aan hun software. Maar één demo zegt meer dan duizend blogs. Om de woord bij de daad te voegen hebben wij een voorbeeld flow gemaakt die wij jou online kunnen laten zien. Vrijblijvend uiteraard. Geïnteresseerd? Laat het mij weten via e-mail of 033-454 50 50 en bepaal zelf de juiste opties!

Jeroen Bugel

Reageer